31 mai 2008

John and Jehn


Alta trupa nou rasarita... pe meleaguri frantuzesti, dar mutata la Londra, pt a intra mai bine in painea muzicala. Prima data am auzit de ei intr-un oarecare interviu, cu un "oarecare" tobosar, Robert Schultzberg. Si de curand am citit un articol despre ei pe CatharticMedia, si mi-am dat seama ca ii pusesem intr-un cotlon prafuit, si uitasem de ei, si asta in principal din cauza lipsei acute de informatii despre ei (nici macar pagina pe wikipedia nu au). Intre timp, au scos si albumul lor de debut, care se cheama tot John and Jehn. Il aveti mai jos.

Albumul suna destul de interesant. Mai intunecat decat Sonic Youth, mai optimist ca Joy Division, condimentat putin cu The Doors. Duo-ul a fost mult comparat cu The Kills, desi nu suna deloc asemanator (probabil pentru acelasi motiv pentru care si The Kills au fost comparati la randul lor cu The White Stripes cand s-au lansat). Au deja un videoclip la piesa 20L07, clip care pe mine m-a impresionat intr-un mod foarte placut.

Sunt o trupa foarte simpatica. Probabil ca deja v-ati dat seama ca am o slabiciune pentru duo-uri. Well, ascultati-i ca merita.

Piese de ciulit urechile: Fear Fear Fear, Love Me, 20L07, 1 2 3
MySpace: http://www.myspace.com/johnjehn

John and Jehn - John and Jehn [2008]


.

25 mai 2008

Today la Powerplay :: The Cure - Lovesong

.
Mi-e frica sa spun ceva despre melodia asta sa nu ii stric farmecul.
O sa spun doar ca a fost scrisa de catre Robert Smith drept cadou de nunta pentru logodnica sa. Ce romantic...



The Cure - Lovesong

Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am whole again

Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away
I will always love you
However long I stay
I will always love you
Whatever words I say
I will always love you
I will always love you

Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I’m alone with you
You make me feel like I am clean again

However far away
I will always love you
However long I stay
I will always love you
Whatever words I say
I will always love you
I will always love you


23 mai 2008

The Kills - Last Day of Magic

.
Nou videoclip de la The Kills la piesa mea favorita de pe Midnight Boom, Last Day of Magic. Awww!!

Niciodata nu inceteaza sa ma uimeasca trupa asta... Da ce clip! Imi aduce un pic aminte de Fight Club, cotonogeala de placere:D Violenta intre un barbat si o femeie nu m-a incantat nicicand, dar la The Kills... e altfel: agresivitatea e pur si simplu ceva intrinsec. Nu mi-as putea imagina The Kills fara agresivitatea si tensiunea aceea subtila de pe scena, fara energia care curge aproape vizibil intre cei doi. They were like... ment for each other. Sunt cel mai tare si fierbinte duo pe care l-am vazut ever.

Last Day of Magic
va fi lansat ca single pe 16 iunie, si artwork-ul va fi, din cate am inteles eu, selectat din postcard-uri uploadate de catre fani pe site-ul oficial. Deci, cei interesati... go for it!

"My little tornado, My little hurricano, Last day of magic... Where are you?"


19 mai 2008

Alexandru Andries


Ieri m-am gasit rasfoind prin paginile muzicii romanesti. Cautam ceva... nu stiu exact ce. Ceva sa ma surprinda. Recunosc ca nu am dat multa vreme atentie muzicii romanesti. Primul motiv ar fi ca 90% din ea reprezinta o copie foarte prost lucrata a ceea ce se face in afara. Al doilea nu-mi vine in minte, dar se invarte tot pe acolo...

In fine, si asa am dat peste un nume, foarte cunoscut de altfel: Alexandru Andries. Recunosc ca in afara de Cea mai frumoasa zi nu imi sunau prea cunoscut alte melodii. Dupa ceva auditii... hmm, parca avea o usoara aroma de jazzy Leonard Cohen, mai ales pe melodia Cantecul Zero, in care versurile "e bine, nu e bine", "te vreau, nu te vreau" m-a dus foarte rapid cu gandul la "i need you, i don't need you" din Chelsea Hotel #2 al domnului Cohen. Cum ziceam... romanului ii sade bine copiatul.

Oricum, muzica domnului Andries m-a facut macar sa vreau sa mai ascult, sa vreau sa inteleg mai mult din ea, pentru ca, intr-adevar nu suna deloc rau, si are versuri destul de tricky, inteligente. Are putin o tenta repetitiva in liniile melodice, dar banuiesc ca e de inteles ca atunci cand scoti 3 albume pe an (ma minunez fantastic, pentru ca altora le ia cam 3 ani sa faca un singur album) sa nu fie selectia prea drastica la capitolul "ce melodii punem pe album". Deci, mai apar si rebuturi, inevitabil.

Am ramas putin surprinsa cand am aflat ca domnul Andries a facut Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu", unde a fost si profesor universitar o perioada. Un "inginer-artist" sa zic asa. Tot respectul.

Ok, si sa nu mai lungim treaba (de cand n-am mai scris un post asa de lung:D) va las cu Cea mai frumoasa zi, o piesa careia in sfarsit am ajuns sa ii gasesc intelesul. Am o vaga idee ca ar fi despre infidelitate. Foarte bine scris, domnu Andries!


15 mai 2008

Nat King Cole - Nature Boy

"The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return" Ce frumos...

Cantecul a fost scris de Eden Ahbez in 1947, si popularizat apoi intens de Nat King Cole.

Printre alte interpretari celebre se numara: Frank Sinatra, Ella Fitzgerald & Joe Pass, John Coltrane, Sarah Vaughan, George Benson, David Bowie, Miles Davis, Big Star, James Brown, Marvin Gaye.

And now... enjoy a great song!

Optimism

crave for love, my child...
that day will come
without a warning
will raise no flag
will call no sirene
and will pass just as it came

will leave no trace
no scars
and the days will be just like before
will feel no pain
will play no game
will leave you barren
as you always were

forever...

12 mai 2008

Powerpack News vol. 1

S-a terminat si vacanta, si sarbatorile... S-au adunat ceva idei de articole. Scoala, stress, examene, magarii... nu-i timp de scris pe blog. Deci, calup de articole f pe scurt:

Band of Susans

Trupa de noise-rock, de prin '86. Fac parte din acelasi curent no-wave newyork-ez din care au rasarit si Sonic Youth, The Swans, Glenn Branca. Suna pretty hot. Au 3 Susan's in trupa, deci, de aici si numele. Dau putin si in shoegaze-ul timpuriu. Check them on Myspace.


Hotel Persona feat. Brian Molko - Modern Kids


Si-au lansat si cei de la Hotel Persona (side project-ul lui Stefan Olsdal de la Placebo) noul album, En las nubes. Nu m-a impresionat prea tare. Slabutz, as zice. Au o melodie, Modern Kids, cu Brian Molko, pe care abia am asteptat sa o ascult. Tot slabutz... :(


Vesti despre Placebo

Placebo cica vor intra in studio, in iunie, la Bruxelles, pt a inregistra noul album. Se pare ca vor imparti acelasi studio cu Indochine. Despre noul tobosar nu se stie nimic inca.


Umm... momentan nu imi mai vine nimic in cap. Revin... soon.

always.again

takes me back
to the fields where i smiled
and i cried, and i lived
and i priced
every moment
every blue book
every angry flower

infinity takes a bite of it
breaks it's teeth

choose that sign
follow that star
where will it take us?
where is nowhere?
what means duty?
it's always as easy...
freedom of choice
too much weight on our shoulders...