20 iunie 2008

Patti Smith - I Was Working Real Hard

.
Mai am juma de ora si tre sa plec la examen, si eu stau si postez pe blog. Cine o zis ca as fi intreaga la minte? :P Well, voiam neaparat sa postez melodia asta. I'm really into it right now. O cant de ieri in disperare. Si stiu sigur ca atunci cand o sa vin de la examen n-o sa mai am chef sa o postez. So... here we gooo!

"I was working real hard
To show the world what I could do..."

Totusi ma intreb de ce s-o fi vopsit blonda? Arata ca un tembel din Twisted Sister...:D




Patti Smith - I Was Working Real Hard

18 iunie 2008

Rabdare

.


.











si astepti noaptea
sa vina
sa treaca
incet...
cat mai incet.

sa aluneci
pe praf de vise
in cantece vechi
in carti uitate
pe carari fara destin.
sa te asemui cu vara
cu vantul cald
si parfumat
ce-ti strabate parul
alunga fumul
si aprinde rosul
ce se ridica printre foi.

sa adoarma din nou ceasul
si s-asculte
sensul vremii
si-al gandurilor noastre
ascunse de lumina
si de noi.

si dimineata
sa intarzie...
sa uite sa coboare
si noi sa stam
la fel de rabdnici
ca zilele de joi.

Mogwai - Cody

.

17 iunie 2008

The MOOoD @ RadioLynx

.

Dupa interviul de pe Radio Lynx de aseara am ramas usor dezamagita... Baietilor incepe sa li se urce succesul la cap, incep sa aiba aere de vedete. Spun cu parere de rau, ca abia asteptam sa se termine interviul, pt ca nu mai rezistam sa le ascult flecarelile mistocarite. Sa ai doua ore la dispozitie sa iti promovezi trupa, si tu sa stai sa bei bere, sa te hlinzesti ca la birtul de la coltul strazii, si eventual sa mai raspunzi la ce te intreaba "ala de la radio".

Poate ar trebui sa ia mai in serios treaba pe care o au de facut, si sa nu se imbete aiurea cu succesul pe care incep sa il aiba. Drumul pana la Reading e lung si plin de gropi...

Nu vreau sa mai continui cu critica, deci... sa trecem la lucrurile mai importante.

Ce am aflat din interviu: ca au scos un demo, pe care l-am ascultat in premiera, ca vor canta la B'estfest, ca vor canta in curand in deschidere la o trupa destul de mare de prin afara (vom afla in curand care), ca impart sala de repetitii cu cei de la Blister Blue, ca Hey apare deja intr-o reclama la Samsung, ca i-au ajutat mult OCS la inregistrarea demo-ului, ca sunt sub aripa E-magic, ca au ceva piese noi, si... cam atat imi aduc aminte.

Demo-ul nu m-a dat pe spate. Are 4 melodii: Hey, 2 Times, Back to the shop si The Sin. Piesele vor aparea in curand pe pagina lor de myspace. Per total demo-ul are o tenta usor comerciala. Suna mai mult a teen brit-pop. Eu prefer sound-ul lor live, putin mai crud, mai punk.

In fine... sper sa isi revina baietii, si asta sa fie doar o pasa proasta. Ca de nu, doar ei au de pierdut...

Later edit: interviul in varianta audio (incomplet)
.

16 iunie 2008

Tatal Nostru Placebist



Hiki, whiki, time for fun... M-am saturat sa scriu chestii serioase. Wtf... incep sa-mi devin insuportabila. I hate this... De unde atata seriozitate? Mai las-o tantiii!:P

Nah, ok, the shit with this. Gasisem o chestie placeboholica super faina zilele astea. Umm... un Tatal Nostru Placebist. Scris de sf lullaby.

Brian Molko care esti la Londra
sfinteasca-se muzica ta
vii fie turneele tale
faca-se un concert in Romania
precum se face pe intreg pamantul

Placebo cel de toate zilele

da-ni-l noua astazi

si ne iarta noua pirateria noastra
precum si noi ii iertam pe cei ce nu iti asculta muzica
si nu ne duce pe noi spre manele

si ne izbaveste de Fred Durst

amin

O sa urmeze si un Crez Placebist in curand... Pentru sugestii, completari, injuraturi, etc, mergeti la comentarii:D Nah, buh bye:D
.

14 iunie 2008

Blue Velvet (1986)



Saw a movie, but what a movie... Whoa!!
E genul de film dupa care ramai cateva zile cu o stare foarte ciudata... Nu stiu inca sa zic daca mi-a placut sau nu. Un film putin ciudat, socant, incomod, incitant, senzual. Hmm...

Are o aroma noir, dulce-amaruie, o debilitate molipsitoare.

O ureche gasita pe un camp, un orasel care o ascunde o lume interlopa foarte pestrita, o investigatie hazardata dusa de doi pusti, o cantareata misterioasa dezechilibrata emotional, un mafiot pshihopat, o cafteala pe strada afisata in paralel cu o prostituata dansand lasciv pe o masina luxoasa pe o melodie curios de romantica, babe tacticoase laolalta cu mafioti, idile amoroase, voyeurism, o femme fatale si o blonda angelica, urmariri, pac-pac...

Un film al contrastelor puternice, al alternantelor captivante de bestialitate si suavitate, de violenta si senzualitate, de dementa si luciditate, al lumilor discrepante, al personajelor marcante.

Nu e chiar genul de film la care m-as uita intr-o seara linistita, nici in una agitata. E un thriller, si eu urasc thrillerele, dar pe asta nu. Nici nu-l iubesc. E ciudat... Nu e un film prost deloc, nici un clasic... e mai mult un film cult. Trebuie sa il vad din nou...

Director, Writer: David Lynch
Cast: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper
IMDB: tt0090756

BLUE VELVET - Bobby Vinton

11 iunie 2008

Siouxsie and The Banshees - Hall of Mirrors


Un cover a celor de la Siouxsie & The Banshees la Hall of Mirrors de la Kraftwerk. Mie, sincer imi place mai mult decat originalul, parca are mai multa fluiditate... Melodia se gaseste pe albumul Through the Looking Glass (*) din 1987, album de coveruri, unde se mai pot gasi si Strange Fruit a lui Billie Holiday, The Passenger a lui Iggy Pop, You're Lost Little Girl de la The Doors, si... multe altele.

Siouxsie & The Banshees a fost o formatie britanica infiintata in 1976, una din trupele cele mai importante din miscarea post-punk. Mai tarziu si-au schimbat stilul in gothic rock. Ca si fapt divers, in trupa a fost membru si Robert Smith (actual solist The Cure), in rolul de chitarist.



Siouxsie and the Banshees - Hall of Mirrors

9 iunie 2008

Aberatii de seara

.
Inca o zi de stat cu moaca in monitor... Mrrr!! Ies pe balcon... racoare cu miros de oras incalzit. E apus, a mai trecut o zi. Soarele incendiaza geamul unei cladiri de vis-a-vis, si cerul... Cerul... Ce culoare are cerul la apus? Incerc sa ignor texturile, formele, sa vad doar culori. Hmm... poi... ceva de la liliachiu-gri, mergand spre aqua-gri deschis, si apoi spre albastru marin fad cu gri. Well, not quite... Cred ca o las pe alta data. E si cam innorat... n-are rost. Poate ca nu ma uit in partea buna a cerului? :D Bineinteles... doar am balconul spre sud. Duh!

Voci de copii se aud de jos. Vine un miros de flori de tei putrezite... O fi plouat azi? "Mama, o plouat azi?" Cica nu... Prajitura cu dulce-amara cu cirese-visine. In sfarsit prajituri de casa:D Yum! Macar atat bun pe ziua de azi.

"Auzi, mama, da serios iti place Joy Division?", "Da, mama, da ce au? Canta frumos.", "Nu se poate... Cum dracu?", "Canta frumos, serios vorbesc, au asa o atmosfera...". In gandul meu: "Jeez, ce mama cool am..." :D

Ok, ma intorc la arhitecturile mele software. Cica ii prea lunga pauza asta... Bine ca mai are cineva grija de mine din cand in cand. Vad iar monitorul supraincalzit si modemul pe care as putea coace un ou. "Fisierul Roxy Music - Bryan Ferry Discography s-a terminat de descarcat", "Your virus signature database has successfully uploaded to version 3614". Da... cui naiba i-ar pasa?

Underworld - Cups.mp3


Joy Division - She's Lost Control