23 mai 2010

Review de la Timisoara Underground, editia 13

.
Asa, si am fost la Underground, pe 22 seara. In line-up, in ordinea de pe afis: Vadot (Ger), Monnocle (Fr), zOSCH! (Ger), fast arbeit babies (Fr), Romantic Jurgen (Ro, Tm), Vaduva Bob (Ro) si Semiosis (Ro).

Cum o fost? O fost fainut, dragutz, dar nu spectaculos. Lume putina de tot: erau in total cred 50 de oameni in Setup, cu tot cu membrii celor 7 formatii participante si prietenii lor. Pacat! Prestatiile trupelor au fost superbe, dar... cu sonorizarea execrabila a locatiei se auzea un mare zgomot cu tenta de muzica. Bravo Setup, tot asa, mai stricati-ne inca 50 de concerte de acum inainte! Atmosfera mi=a placut mult, mai ales spre sfarsit, oameni putini si veseli, formatii ce se sustineau reciproc in timpul prestatiilor, era ca un mini chef cu cantare: the scene celebrating itself, ce sa mai zic!!

Am ajuns pe la 22 si ceva. La intrare vad o lista scrisa cu carioca cu line-up-ul total rearanjat. Foarte fain, tocmai am vazut ca am pierdut Semiosis (unul din motivele pt care venisem), sa mor de ciuda. De fapt am mai prins ultimele doua melodii, da in fine... la sonorizarea de totata pusca din Setup, ce sa mai zic. Semiosis is niste pusti tare simpatici si zambitori, unul cu laptopu si alte efecte, unul cu chitara. Mi=a parut foarte rau ca au fost la inceput, cand atmosfera era cam deloc, si eu eram acasa si ma aranjam.

Apoi au cantat Romanic Jurgen. Cu tot cu sonorizare de kkt, chitara se auzea cam deloc, vocea cam slab si ft. neclar, in fine... au reusit sa puna toata lumea pe dansat si aplaudat. Sunt foarte incantanta de ei, imi plac si mai mult ca inainte, si abia astept sa ii mai vad. N-au vrut sa ne onoreze cu un bis, si n-au cantat Lunatic Espionage. In rest, suberb: solista tare simpatica, muzica geniala, ce sa mai zic...

Au urmat Vadot, o trupa din Berlin, dupa cum n-au uitat sa specifice. O tipa blonda si slabutza la tobe, si drept vocal un tip gen Cotabitza plin de fard negru la ochi, si cu gesturi demonstrative gen Corina Chiriac si dans din solduri in repertoriu. Muzica era ceva electronic ce imi aducea aminte de Falco. Au fost amuzanti tare.

Fast Arbeit Babies: ce trupa, omg... Din Franta, nu stiau aproape nimic engleza, comunicau mai mult prin semne cu sunetista. Glume la greu intre ei, foarte veseli. Canta un punk mai experimental, 2 tipe tare jucause si zambitoare ca parte vocala. Au castigat publicul imediat prin farmecul lor de frantuzoaice (nu e bullshit, really). Instrumentatia era ceva mai mult bucati de piese puse la gramada, in mod aleatoriu, chestii traznite. Mi-au placut, au fost fun: atat muzical cat si ca prestatie.

Tot din Franta, au urmat Monnocle, o trupa instrumentala: chitara + bas + tobe. Live au sunat superb, toti cei 50 din sala erau numai in aplauze si urlaturi. Fast Arbeit Babies ii sustineau frenetic din imediata apropiere a scenei, cantau ceva sloganuri patriotice franceze, niste injuraturi gen "la chate de ta grand mere" (un fel de pizda lu bunica-ta) LOL, si alte bazaconii. Basistul era echipat cu niste colanti albastru stralucitor, si se zbenguia pe scena in continuu. Au fost de minune!!

La zOSCH si la Vaduva Bob n=am mai stat, ca oricum ramasesem singura dupa Vadot, inghetasem de la aerul conditionat ce imi sufla in freza, imi fumasem toate tigarile, si eram si obosita, fiind trecut de 2 noaptea. Am luat un taxi si am zburat spre casa.

Concluzii:
Plusuri: a fost tare dragutz, trupe inventive, amuzante, era atmosfera aia de comunitate, cozy. Oameni afumati, veseli si foarte sociabili. Cu o companie potrivita te puteai distra de zile mari. Cine stie, poate am noroc la anu:P

Minusuri: sonorizare proasta, organizare cam haotica, promovare slabutza.


20 mai 2010

Vine Undergroundu...

.

De maine (21 mai) incepe festivalul Underground, editia 13. Sunt foarte incantata de line-up anul asta: o sa cante de la noi Semiosis si Romantic Jurgen, trupe care de mult vreau sa le vad live. Si din straini vin trupe care mie imi suna foarte bine: Monnocle din Franta, Gestammelorchester din Germania, zOSCH! din Germania. Si in ca o chestie: Thank god ca nu se mai tine in jegosu ala de fost-penitenciar plin de voma pe pereti!!!

Abia astept sa vad cum o sa fie... (sper sa reusesc sa oblig pe cineva sa vina cu mine:P), daca nu... sper sa nu se faca pogo prea energic ;)) Chiar, cine mai vine?:D

Detalii mult mai multe gasiti pe pagina organizatorilor. Si gasiti pe acolo si un playlist downloadabil cu melodii de la toate trupele participante.