29 ianuarie 2010

UNKLE - The Piano Echoes

.

O melodie la fel de fermecatoare ca o casa intunecata cu furculite de argint si perdele de satin.

De pe albumul lor din 2008, End Titles... Stories For Film. Anul acesta se zice ca vor lansa din nou un album. Can't wait!!!



UNKLE - The Piano Echoes

25 ianuarie 2010

Pavement si High Fidelity

.

A inceput sa imi placa Pavement. Si asta dupa ce am vazut filmul High Fidelity de vreo 3 ori. Avea tipu ala un perete moooov :X si un poster mare cu Pavement pe hol langa usa. Filmul o fost cam bullshit asa, comedie de hollywood, lovestory cu rasturari de situatie si happyend, blaah. Dar au fost cateva chestii faine in el: in primul rand o avut un soundrack super tare, personajele principale erau obsedate de muzica indie si detineau si lucrau intr-un recordstore, si aveau case pline de discuri obscure, si... juca Jack Black, si mi-o mai placut un citat de la sfarsit, ca barbatii se insoara cand se satura de experimentat (which can be true...).

Revenind la Pavement, am ascultat mult albumul Crooked Rain, Crooked Rain din 1994. Si mi-a intrat foarte mult la inima. Nu prea stiu ce melodie sa postez, pt ca imi plac toate. Ma mai gandesc...

Pavement, cum probabil stiti deja, au fost o formatie foarte importanta de lo-fi din anii '90. Ca influente au avut The Replacements, The Fall si Sonic Youth. Solistul, Stephen Malkmus, e cunoscut pentru intrigi serioase cu Billy Corgan datorita versurilor melodiei Range Life. Au scos 5 albume de studio in nu prea lunga lor viata. S-au despartit prin 1999, dar cica planuiesc ceva reunion anul asta. God knows...

Asa, m-am hotarat si la melodie. O sa fie Range Life, pentru ca asta o cant in gand cel mai des. Desi parca... uff, sunt o gramada mai faine. O pun pe asta si va dau si albumul, nah! :p Sa il ascultati ;)




Pavement - Range Life

19 ianuarie 2010

Expozitie foto imi fac...

.


N-apoi dragilor... fac expozitie de fotografie. Voi expune vreo 20 de fotografii facute in intuneric. Nu va mai zic povestea oficiala, veti vedea voi...

Daca vreti sa o vedeti, apoi va invit la vernisaj, Joi, 21 ianuarie, la ora 18 la Sectia de Arta a Bibliotecii Judetene Timis. Expozitia va fi deschisa in perioada 22 ianuarie - 5 februarie, de luni pana vineri, de la 09 la 18.

Va astept cu mare drag!!:D


7 ianuarie 2010

Confesiuni muzicale de anul nou

.

Asa lene am tot timpul sa scriu pe blog... Da acu m-am enervat, si zic tot ce n-am zis anu trecut. Despre trupe noi si vechi, despre ce am mai descoperit, ce m-a enervat, etc. Noh, let's begin, dumb lazy ass:P

Umm... asa, anu trecut s-au infiintat Dead Weather parca, nu? Moama ce trupa de trupa... revelatia anului. Come on... Alison Mosshart, Jack White, si tipu ala din QOTSA, cu dracu il cheama... si LJ din Raconteurs, jeez!!! Atatia muzicieni talentati intr-o singura trupa... Ador albumul lor, Horehound, si cred ca as face orice sa ii vad live. Am inteles ca lucreaza la al doilea album deja, so... fucking hell, can't wait. Ah, si ador 60 ft tall.

Ca tot ajunsesem la Alison, si The Kills pregatesc un al patrulea album, deci... weeee!!!

Si ca tot am zis de Jack White, god... au inceput sa imi placa Raconteurs. Le-am ascultat primul album, si imi place foarte mult. E mai clasic ca sound, asa, dar e fain. Am vazut si filmul It Might Get Loud, unde Jack White, Jimmy Page si The Edge (U2) se intreceau in ale chitaritului si isi povesteau inceputurile muzicale. M-a impresionat foarte placut abordarea lui Jack, he's got some genius bright & dark sparks there, yep, yep!! Incepusem sa 'get a crush' on Jack White, dar acu mi-o trecut. He's hot though...

Am inceput sa mai ascult o trupa pop suedeza, The Knife. Au un sound tare spooky si imi aduc un pic aminte de Bjork la weirdness. Ultimul lor material, Silent Shout, din 2006 e chiar misto.

The Raveonettes au scos un nou album in 2009, In And Out of Control. Nu e rau, dar... nici genial: bun de ascultat pe post de radio. Au lasat noise-ul mai mult pe domeniul trecutului, si au revenit putin la stilul lor de debut. Lust Lust Lust (2007) mi se pare cel mai bun album al lor de pana acum. Aveam chiar o obsesie cu Ally Walk With Me. I feel sad.

Asaaa, s-au lansat The Horrors, si asa nu imi plac!!! Toata lumea ii moarta dupa ei... Pentru mine sunt doar o combinatie ieftina de Joy Division, Echo & The Bunnymen, cu atitudine de bad punks a la The Cramps. They bore me to death.

Celalalte formatii noi aparute in curentu lu pesHte de post punk revival idem. Ce ii asa interesant sa copiezi la nesfarsit vocea lui Curtis si sa variezi pe liniile de bass ale lui Peter Hook nu stiu... Unde sa mai zic ca toate suna cam la fel, god damn it!

Ce sa mai zic... am devenit mare fana Velvet Underground anu trecut. Am vazut filmul The VU & Nico al lui Andy Warhol. Mi s-a parut superb. Mai am in plan ceva filme de-a lui Warhol anul asta... Am inceput sa ascult si albumele solo ale lui Nico. Imi plac.

Acu mi-am adus aminte de My Bloody Valentine. Nu trebuiau sa scoata un album si sa revina & stuff?? N-am mai auzit nimic nou de ei. Oare s-au razgandit?

Hmm... nu imi mai vine nimic interesant in minte acum, in afara de niste trupe naspa ce s-au lansat anu trecut si cu care nu imi mai bat capu sa le mentionez. Well, i guess that's it? Cam scurt... :D