9 noiembrie 2008

Lush - Ladykillers

.

Astazi la melodia zilei avem... Lush cu unul dintre cele mai mare hituri al lor, Ladykillers.

Lush au fost o formatie de shoegaze, britpop, dream-pop britanica, ce a activat din anul 1988 pana in 1996. Odata cu lansarea primului lor EP, numit Scar, in 1989, trupa a devenit una dintre cele mai vandute din scena indie in UK.

Al doilea album, Spooky, lansat in 1992 a starnit multe critici datorita producatorului Robin Guthrie, care a fost acuzat ca a indepartat foarte mult soundul albumului de idea originala a trupei, facandu-l sa sune foarte similar cu muzica celor de la Cocteau Twins.

Anul 1996 reprezinta un an crucial pentru trupa, deoarece au loc doua evenimente foarte importante: lansarea celui mai bine vandut album de pana atunci, Lovelife (de pe care face parte si Ladykillers), si moartea bateristului Chris Acland, lucru ce duce la destramarea trupei.

Trivia:
Coverul celor de la Lush a melodiei The Rubinoos - I Wanna Be Your Boyfriend, (reintitulata I Wanna Be Your Girlfriend) a fost citata intr-un proces intentat de catre Rubinoos lui Avril Lavigne, deoarece piesa semana foarte mult cu melodia Girlfriend a domnisoarei.

[Lush - Ladykillers]

2 comentarii:

Anonim spunea...

cam aduce a slowdive! încearcă albumul souvlaki de la ei, desigur dacă nu l-ai încercat deja!

Susana spunea...

slowdive am ascultat putin. nu am ramas pe spate. o sa mai ascult ce mi=ai zis. de obicei ma impresioneaza diferit muzica in functie de perioada/starea in care o ascult. deci... i might just love it:P

merci de comm.:D