12 august 2009

INXS - Need You Tonight

.
Hello everyone! Mai traiesc... in caz ca va intrebati:P Am terminat si faculta, am dat si licenta. M-am retras in barlogul meu de la munte, din nou, sa imi refac fortele.:P

Pentru ca compul meu de acas poate fi considerat neglijabil, iar netul lipseste cu desavarsire, am inceput sa redescopar frumusetea erei pre-digitale. Mi-am regasit walkman-ul (remember??) si colectia de casete. God damn it, it's so much fun... te uiti la coperta fiecarei casete, o deschizi cu grija sa nu sara carcasa, o invarti cu pixul atlas, sa nu consumi bateria, o pui in casetofon, dai play, derulezi, o intorci pe partea ailalta, oh, god, i missed this so much. :D:D:D Un mod foarte eficient de a redescoperi valoarea muzicii. Un album nu mai e doar o colectie de 12 melodii aruncate aiurea in player. Are pe langa identitatea conceptuala, una fizica si emotionala. Isn't that great?


In fine, sa terminam cu filozofeala si sa trecem la lucruri mai concrete. Gasisem o caseta cu INXS, o trupa ce n-am mai ascultat-o de ani buni. E una din acele trupe care au un sunet unic si inconfundabil, si un solist cu o voce si o prezenta scenica de milioane. Intotdeauna l-am privit pe Michael Hutchence ca pe o trecere de la Jim Morrison la David Gahan.

Cred ca toata lumea isi mai aduce aminte melodia Need You Tonight. Am aflat recent ca celebrul riff din melodie a fost compus de Andrew Farriss (claparul trupei) in timp ce astepta un taxi care trebuia sa il duca la aeroport. Farriss l-a rugat pe sofer sa astepte putin (ce s-a dovedit a fi o ora :P), dupa care a fugit in camera de hotel si s-a pus frumusel sa transcrie melodia, in timp ce soferul de jos scotea fum pe urechi de nervi.

Melodia se gaseste pe albumul Kick, din 1987, si a fost cel mai de succes single al trupei, atingand #1 in Billboard Hot 100 si #2 in UK Singles Chart.

INXS - Need you tonight



Si acum, ma pun sa downloadez discografia, musai. Ii buna la ceva si era asta digitala...:D

2 comentarii:

bristolbeats spunea...

eu am gasit vechiul meu aparat pentru diafilme... dupa 30min cu surubelnita in el merge ca nou.

Susana spunea...

omfg, daa, si eu aveam de ala... tre sa il caut:D