4 noiembrie 2010

3 ani de bloggereala... time to end.

Ma uitam azi prin arhiva blogului si ce sa vad... peste 2 zile, adica pe 6 noiembrie, implinesc 3 ani de scris pe blog. Nici nu stiu daca sa ma bucur de chestia asta. Ma mir ca am rezistat atata la grasa mea inconsecventa, si ma mir si mai mult ca nu pun odata punct, ci continui sa scriu chestii aiurea care nu ma entuziasmeaza nici cat lantzul de la buda. Asta in afara de review-uri, la care scriu cu mare patima, dupa cum se observa.

Ma uitam cu nostalgie la posturile scrise acum vreo 1 an jumate, doi... Cata pasiune puneam in ele. Nu mai am deloc elanul ala. Erau alte vremuri cand am inceput. Fenomenul de blogging abia prinsese radacini, eu eram foarte entuziasmata de noile mele descoperiri muzicale, aveam prieteni blogguitori de muzici, ne comentam reciproc posturile. It was pretty neat! Acu s-a dus totul pe apa sambetei... si a devenit totul foarte plictisitor.

A mai urmat si anul 4 de facultate care a fost "a living hell" pentru mine. Timpul pentru noi descoperiri era egal cu zero, la fel si nivelul de entuziasm, optimism si toate cele. Bloggeritul in anul ala incepuse sa o ia in jos pentru unii si in sus pentru altii. Si isi cam pierduse farmecul. Eu incepusem sa vad lumea cu alti ochi. M-am uitat bine in jurul meu si am observat ca ceea ce promovez pe blog nu are mare succes la populatia autohtona, ca lumea nu e foarte receptiva la nou, si ca gusturile muzicale sunt pana la urma o chestie pur personala, ce are doar legatura cu structura interioara si cu gradul de cultura al fiecaruia, si nici nu are atata importanta pana la urma.

In ultima vreme nici nu ma mai agit sa descopar trupe noi, actuale. Ma multumesc sa ma scufund in lumea anilor '60-'90. E magica. De ce se mai intampla astazi nu sunt prea curioasa... it's all been done before. Mai sunt maxim 10 trupe care mai au cu adevarat ceva de spus. S-a dus vremea artistilor care influentau generatii intregi, care rasturnau lumea cu susul in jos. The thrill is gone...

Contrar impresiei unora, nu sunt mare cunoscatoare de muzici, si niciodata n-am fost. Nu vreau sa stiu totul despre muzica. Nu stiu in ce an au scos Beatles primul album, si nici cati membri aveau The Smiths. Nici nu stiu cate albume au Nirvana. Dar stiu ca Led Zeps plateau ziaristi sa le inventeze "aventuri rock'n'roll" pentru a-i urca pe culmile succesului si ca Johnny Rotten avea un tricou pe care scria "I hate Pink Floyd". It's all about attitude, vision and passion. Restul scrie la wikipedia.

Singurul lucru care ma mai entuziasmeaza la locul asta e ca am ocazia sa promovez trupe care imi plac si curente muzicale mai edgy. Totusi locul asta e prea underground pentru asa ceva. Si underground in internet = zero. Si e probabil underground pentru ca nu am nici timp, nici motivatie, sa fac din blogul asta ce mi-as dori. Nici nu stiu daca mi-as dori sa fac ceva din blogul asta... Si sa continui in modul asta e o pierdere de vreme. Nu pot sa o mai lalai in continuare. Cateodata trebuie sa pui piciorul in prag si sa iei niste decizii. La inceputul postului inca nu eram decisa, dar acum m-am hotarat. Nu mai vreau sa postez aici pentru ca nu gasesc nici un rost si nici o placere. E greu sa renunti la anumite lucruri, dar cateodata trebuie.

Daca vrea cineva sa sa contacteze pentru vreo colaborare, guest post, etc, sunt foarte deschisa. Mail me at: susanaferenc [at] gmail [dot] com.

Ca incheiere, multumesc tuturor celor care m-ati urmarit pana acum. It's been a pleasure. Now it's time to go... Ma mai puteti urmari pe tumblr pe European Son. Ne mai vedem around... Ceau!


15 comentarii:

Lore spunea...

Why????:(( Don't go...

Susana spunea...

Don't worry, u still got me on tumblr :-> Ii cam acelasi lucru, numai ca nu scriu ditamai povestile de 2 pagini. Zici de parca iti placea ce postam, lolz:))) Thx anywayz:)

Cojocar Petru spunea...

Hey.
Sa stii ca eu te citeam, verific destul de des daca ai mai postat something new...
Chiar daca nu gust toate tipurile de muzica pe care le descoperi, admir pasiunea pe care o pui in a descoperii si a gasi nou, intotdeauna ceva nou...
Defapt conteaza doar sa ai o parere, cred asta e tot..

Susana spunea...

Oh really? :D Nice to hear that... aveam deja impresia ca nu ma mai citea nimeni. Desi am vreo 50 de cititori abonati la feed, nu simt deloc chestia asta, si mi se pare ca postez in van de multe ori. Si imi ia si mult timp pana ma documentez sa scriu, pana intocmesc postul... si pana la urma ii cam degeaba. Ma intreb oare o citit cineva ce am scris, oare i-o placut cuiva... hell knows. E o senzatie tare nasoala si neproductiva.

Pareri are toata lumea acu... toata bloggerimea asta ii plina de pareri care mai de care, toata lumea sare sa isi dea cu parerea, si la ce bun... parca ar folosi cuiva. Poate ar folosi daca ai avea un blog mai cunoscut, dar asa... :P

Muzica pentru mine reprezinta una dintre cele mai tari chestii de pe planeta asta, e the love of my life. Mai postez si pe tumblr muzici si chestii. Dar fara pareri:))

Sunt chiar curioasa: ai inceput sa asculti vreo trupa pt ca am postat eu pe blog despre ea? lol

Cojocar Petru spunea...

Hmmmm,
nu cred ca trebuie sa ti cont de parerea cuiva, ceea ce conteaza este ca sa ai tu o parere!
Si rolul tau, din punctul meu de vedere, este sa descoperi formatii noi si ciudate(star trek: seek out new worlds and strange civilization, to go where no one has gone before) si sa zici despre acestia ceea ce crezi tu ca merita de zis.
Daca o sa asculte sau nu cineva muzica si muzicienii pe care ii descoperi tu.. este o alta poveste, irelevanta daca ma intrebi pe mine.
Daca chiar vrei sa faci ceva mai deosebit decat blogul asta, adica un site de review-uri complet sunt dispus sa te ajut(hosting, programing, etc), insa cum ai zis si tu in post, trebuie sa te hotarasti, chiar vrei sa faci mai mult?
Audienta, cititorii sunt o cu totul alta problema, daca esti interesata te ajut cu sfaturi si despre asta, cu alte cuvinte, pot sa te ajut sa "iesi" din underground si sa fii o autoritate in ceea ce priveste review-uri de formatii si muzica in general.
Insa gandeste-te bine daca ceea ce ai facut si poate vrei sa faci este pur si simplu o pasiune trecatoare sau e intr-adevar o parte importanta din viata ta cu care vrei sa faci ceva.

I know, prea multe intrebari :)

Take your time and make sure what you decide is what you realy want!

Lore spunea...

Hei, eu am mai trimis un comentariu, dar nu apare:( N-a ajuns?

Lore spunea...

Cine stie ce oi fi facut:D Ideea era ca eram fff angry/mad face from mess...normal ca te citeam, altfel nu ziceam ca-mi pare rau doar asa ca sa ma aflu in treaba (the same face)...imi place mult European Son, dar aici scriai mai mult si mai aflam ce mai faci:P anyway, bine ca a mai ramas un blog:) hug&kisses

Susana spunea...

It's a long story cu de ce nu mai vreau sa scriu. De mult imi pierise chefu de scris. Si faza ii ca nu scriu asa pt orgoliul meu personal si ca sa arat lumii ca am pareri, scriu pt a sharui ceea ce imi place, ca poate place si altora si yeyy, muzica buna are de castigat!

Asa, mai pe scurt, m-am plictisit de blogul asta, si ma enerveaza, si nu mai vreau sa scriu pentru ca nu prea gasesc sensul si nici nu mai am timp sa ma ocup de el ca lumea si gata.

Am o gramada de lucruri care le fac in paralel, si de niciunu nu am timp sa ma ocup ca lumea, mai tre sa renunt la cateva, u know... clean up time!

Oke, ms de feedback si de oferte!

Susana spunea...

@lore: nu o ajuns comentariul...:-s Necunoscute sunt caile blogului:)) Ma bucur ca ma citeai, da nu mi=ai mai dat un comment de un secol tuuh!!! In fine... end of story. Let's have loads of fun on tumblr!!!! :*

Lore spunea...

Yap, u right...dar nu prea le am eu, in general, cu a comenta pe bloguri:) European Son chiar ma ispiteste deseori, dar ma abtin:P

Susana spunea...

@lore: why girl?? i really wanna kill you now!!! oricum pe Eu Son doar eu vad mesajele, so come on... what's the deal?:P:P Numa daca raspund la ele apar pe blog. La ale tale i wont answer if you're so shy. I promise! :P Huuuugs!!!

sorin spunea...

a fost frumos...

Susana spunea...

@sorin: merci fain!

Cursuri Limbi Straine spunea...

te opresti la 3 ani?

Masaj erotic Ploiesti spunea...

Merci pentru muzica postata...super!