17 noiembrie 2007

Din blogurile artistilor de pe la noi

Vad ca din ce in ce mai multi cantareti de pe la noi isi deschid bloguri. De curand am descoperit blogul lui Tudor Chirila de la Vama si al lui Florin Grozea de la Hi-Q. Ok, blogul lui Chrila mi se pare mai acceptabil in comparatie cu cel al lui Florin. Adica, are doar falsitati de genul "Pffai, am avut dragilor un concert la Brasov, si ce tare o fost... va multumim tuturor fanilor pentru sprijin, sunteti nemaipomeniti! Va iubim!". Sau "Vai, am inceput sa lucram la o noua piesa care va suna asa si pe dincolo, si va avea influentze manelo-shakespeariene" si dume de genul, care nu prea stiu pe cine si cat ar interesa. Plus ca nu stiu in ce masura sta el in fiecare zi sa scrie pe acolo. Sincer, nu mi-l inchipui la 2 noaptea sa posteze pe blog, in loc sa faca alte lucruri mai captivante... ;)

Dar blogul lui Florin... de toata jena! Dupa ce ca imediat ce il deschizi iti apare mare si lat scris: "Primul blog al unui artist pop roman" privirea ti se muta incet spre dreapta, unde vezi poza distinsului domn artist pop roman, cu o figura de Eminescu constipat (v. stanga), sub care scrie foarte explicit: "Am 1220 posturi!". Ok, si dupa duma asta zici "Ok, hai sa vedem ce posteaza asta atata..." Si ce sa vezi: sute de poze, interviuri si tot tacamul de articole special DESPRE EL si apoi despre trupa lui mirifica, pe care o lauda pana la Dumnezeu intr-un mod foarte serios! (Imi imaginez cum arata deja camera lui - plina de postere cu hi-q, sau si mai rau... cu el dezbracat).
Sa va dau o mostra de articol: "Şi pentru că Nico arata superb (era cea mai “funky” fată de acolo, jur!), toţi fotografii erau cu blitz-urile pe noi. Până mi-a venit mie o idee şi am aplicat tehnica inversă: am scos telefonul şi le-am făcut tuturor poze! Inclusiv fotografilor şi ziariştilor care s-au bucurat că schimbăm rolurile, măcar pentru o seară." Bineinteles ca lui Nico nici nu i-a facut poza macar, dar nu a uitat sa-si faca mai mult de 3 sferturi din poze LUI, pe care le si posteaza, sa vada toata lumea ce fatza de artist are, manca-l-ar mama!

Florine, mama, aristule pop al Romaniei, mai bine ai lasa tu presa sa isi faca treaba (sa te pozeze, sa scrie despre tine, sa-ti publice interviurile) si tu in timpul asta ai putea sa scrii prima piesa serioasa din viata ta. Ce zici?

15 comentarii:

Clover Shaped Screwdriver spunea...

=))))
Le-am vizitat si eu pe fiecare in parte mai demult, m-am lamurit ce fel de bloguri sunt si de-atunci n-am mai trecut pe acolo. =D

Unknown spunea...

1. Fotografii cu Nico de la acea petrecere sunt destule pe blog, intră şi uită-te mai bine. Am numărat eu, sunt 6!

2. Vorbesc despre Hi-Q, muzica românească şi internet pentru că asta mă pasionează. Ar fi culmea să am un blog despre medicina naturistă, nu?

3. Hai să ascultăm toate piesele compuse de mine (multe le găseşti pe Amazon.com - search Hi-Q) şi apoi vorbim despre muzică şi "piese serioase". Cu argumente accept o dezbatere, chiar şi în contradictoriu, nu cu vorbe aruncate, te rog.

4. Mulţumesc pentru articol!

Susana spunea...

In primul rand merci ca ai fost asa de promt. sincer, nici nu ma asteptam. Vad ca iti place sa cauti pe Technorati referirile la blogul tau, sa vezi ce cred altii despre tine. pretty lame i would say... Chiar nu ar trebui sa iti pese. Stii cum se zice: Cainii latra, caravana trece. Daca iti pasa prea mult de ce zic altii o sa incepi sa devii cum vor altii: si asta nu e prea ok.

Ok, florin, acu hai sa o luam sistematic:

1. fotografii cu nico chiar nu erau cand m-am uitat eu, am si dovada:
chiar de pe blogul tau, din commenturile tale, care sper intre timp ca nu le-ai sters:
- #on 16 Nov 2007 at 6:32 AM Alex
hmm si o poza cu Nico unde gasim?:(
- #on 16 Nov 2007 at 1:24 PM Alex
Florin nu dau banii pe reviste de monden :)
In loc sa-i faci si tu o poza lui Nico ca tot ai zis ca ai inceput sa pozezi lumea.
Grr
-#on 16 Nov 2007 at 8:34 PM florin//(adica tu)
@ALex: ai dreptate, trebuia sa fac o poza si cu ea! Era superba! Promit ca fac rost de poze de acolo!
Ok, se pare ca asta am lamurit-o...

2. Nu, nu mi se pare ok sa vb ATAT DE MULT despre tine si hi-q. Se presupune ca esti totusi vedeta. O vedeta care se ridica tot timpul in slavi e penibila. Aplicabil si la oameni de rand.
Sau uite, sa o luam asa: Ai fost vreodata la o intalnire cu o tipa care vorbea tot
timpul despre ea si se lauda incontinuu? Nu-i asa ca era tare plictisitoare? Nu ti se parea mai valoros si interesant daca o descopereai tu treptat? Stii tu... Less is more!
Aplicativ la blogul tau: daca gaseam intamplator pe net ca tu esti primul artist pop roman cu blog, as fi apreciat informatia mult mai mult decat sa vad scris de tine atat de ostentativ pe blogul tau.
Si niste posturi si despre medicina naturista sau istoria religiilor nu ar fi chiar rau:P Ar fi chiar o provocare pentru tine;)

3. Piesele compuse de tine nu mi se par chiar stralucite. Nu cred ca asculta nimeni Hi-Q cu varsta mai mare de 16 ani(or mai fi si exceptii...). Si plus de asta, fiind prea increzator in munca ta, te impiedica sa progresezi. Ma gandesc ca ai putea sa faci mult mai mult decat atat, sau macar sa incerci sa te depasesti. Nu cred ca isi are rostul o dezbatere pe tema asta. E si o chestiune de gust pana la urma: muzica ta chiar nu imi transmite nimic. Fara suparare.
Si mai ales nu esti tu Leonard Cohen sau David Bowie acum, ca sa te bati atat in piept pentru compozitiile tale. Sunt sigura ca ei, in nici un caz, nu s-ar lauda atat. Sunt niste oameni foarte modesti, by the way.

4. In legatura cu articolul, ok, recunosc, poate am fost prea acida. Oricum, mesajul de transmis era acelasi.

Susana spunea...

Alte nelamuriri, florin?

Anonim spunea...

ma florine,fii ma serios.
ce mare artist esti tu, mai florine?
cand vad ca ai scris pe blogul tau despre bandidos,si ai pus si link catre clipul acesta.
Ma intreb cum scrii tu editoriale despre muzica pe nush ce siteuri si in nush ce reviste, cand tie-ti plac imbecialitatile alora? Si mai sunt si alte exemple asemanatoare pe blogul tau. Promoveaza si tu muzica de calitate.
ai fost putin atent la versuri ? de sound nu mai zic. Si..te-ai mai intrebat de ce hi-q n-ar putea umple Arenele Romane nici cu intrarea libera? sau de ce apare numai la emisiuni de pustani, de 2 lei ?
cum de nu te-am vazut la garantat 100 % [ e doar un exemplu ] ?
pentru ca nu faci muzica sa intre la suflet, esti prea commercial, sa zic asa. Nu faci muzica pentru ca epentru ca nu faci muzica sa intre la suflet, esti prea commercial, sa zic asa. Nu faci muzica pentru ca e modul tau de exprimare, pentru ca ai un talent nemaipomenit, ci faci muzica usurica sa prinda la public, sa iasa banu.
artist asa cum crezi tu ca esti,cred ca ti s-ar umple inima daca ai aparea maine pe etichete la ciorapi sau facand reclama unor porcarii.

Unknown spunea...

Văd că stârnesc pasiuni :-)

Da, urmăresc ce scriu alţii despre mine şi trupa Hi-Q. E firesc, toţi bloggerii fac aşa, inclusiv cei străini. Motivul pentru care mi-am făcut blog este să particip la conversaţii (vezi "Naked Conversations" de Robert Scoble şi Shel Istrael).

Şi nu am spus că sunt "mare artist" sau "Leonard Cohen" (am spus eu asta vreodata?). Te-am rugat doar să nu arunci cu vorbe fără argumente solide. Pentru că ştiu că putem purta o discuţie inteligentă.

În rest, toate bune şi frumoase: nu poţi obliga pe cineva să creadă în aceleaşi lucruri.

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Mama, ce se dramatizeaza pe aici!
Pass me the popcorn! =D

alexandru toma spunea...

Susana oamenii cand isi fac bloguri in general au unele obiective. Sunt bloguri personale in care ne povestim experientele prin care trecem(care pot fi legate si de profesia pe care o avem, bloguri de industrie(muzica, marketing, HR, etc), bloguri fotografice(Foto-blog) sau bloguri in care imbinam partea de industrie cu partea personala. Asta ar fi o clasificare in mare a blogurilor.
Acuma sa citez putin din blogul tau "Asa ca am inceput si eu un blog, ca sa oripilez si eu cat mai multa lume cu gandurile mele, k sa extind cumva acest imens "Blog Hate". Cu cat se extinde numarul de bloguri, cu atat vor fi mai multe bloguri insipide, si cu atat se va extinde ura de bloguri. Haideti, sa contribuim impreuna la BlogHate! Start a blog, fuckers! Let's do it universal! " Nu cred ca ar trebui sa comentez ce ai scris tu acolo. Dar cum spuneam fiecare are un obiectiv cand isi face blogul.
Sper ca nu vrei sa-ti cresti traficul pe blog facandu-i critica lui Florin.
Si acuma sa o luam pe rand:
1 Daca ai fi citit cu atentie blogul lui Florin ai fi observat ca nu se lauda. Plus de asta nici nu-i sta in caracter sa faca lucrul asta.

2 Ai fost la vreun concert HI-Q in asa fel incat sa-ti dai cu parerea despre faptul ca le vin doar copii la concerte? E usor sa criticam si sa aruncam cu noroi in niste oameni care muncesc enorm. Plus de asta la tine sunt doar vorbe aruncate.

3 Ai ascultat HI-Q acustic?

Susana spunea...

Bla, bla, bla... sincer m-am saturat de subiectul asta! Nu imi place hi-q si n-o sa-mi placa in veci vecilor, amin! Cu atat mai putin blogul domnului artist pop. Daca tie iti plac, felicitari! Poate o sa-ti dai seama odata ca exista muzica mult mai interesanta decat a lor.

Magaria aia de post care mi-l citezi l-am scris la inceput de tot, mai mult la bascalie. Intre timp mi-am dat seama ca nu-s chiar asa naspa si inutile blogurile(mai sunt si exceptii). O sa il sterg, merci k mi-ai adus aminte.;)

Nu am avut niciodata intentia sa imi promovez blogul criticandu-l pe Florin. Pur si simplu m-am saturat sa vad atatia artisti la care is mai mari fitzele decat talentu. Si nu am sa ma dau inlaturi de la a spune ce nu-mi convine, doar ca sa nu supar diverse persoane. Am o parere, si am dreptul sa mi-o exprim. I-am dedicat un articol domnului mai mult ca sa imi amuz prietenii. Sincer, a fost o foarte mare uimire pentru mine ca mi-a raspuns Florin. Nici prin gand nu imi trecea.

Si in plus, nici macar nu vreau sa am cel mai popular blog (asta probabil ar presupune sa scriu despre Elodia, Jiji, Paris Hilton, lucru care nu am sa il fac). Daca mi-l citesc 30 oameni, si considera ca gasesc lucruri folositoare si interesante in el, eu sunt multumita.

Ah, si inca ceva: nu inteleg de ce daca spun ca nu imi place hi-q si blogul domnului artist inseamna ca arunc vorbe aiurea. Cred ca mi-am explicat si argumentat foarte bine punctul de vedere.

alexandru toma spunea...

Susana ai deschis un subiect si te rog sa-mi respecti dreptul la replica. Eu nu ti-am zis "bla bla" la mesajele tale de mai sus.

Prin mesajul meu de mai sus nu doream sa te determin sa-ti placa HI-Q. Gusturile nu se discuta! Nu ma cunosti ca sa faci vreo referire la ce muzica ascult.

Ca sa spui despre un om ca care fite trebuie sa-l cunosti personal. Si nu cred ca din mesajele scrise pe blog poti sa-ti faci o parere despre cum e Florin.(cel putin legat de partea de fite pe care o sustii cu tarie).

Nimeni nu ti-a zis sa te dai inlaturi. E dreptul tau de a scrie ceea ce vrei pe blogul tau atata timp cat ai argumente pertinente.

alexandru toma spunea...

am scris prea repede.."ca sa spui despre un om ca are fite trebuie sa-l cunosti personal"

si mai am un feedback legat de fereastra de comentarii. Nu stiu cum apare la altii dar eu nu pot sa o maresc ca nu e activ butonul ala. Si e destul de enervant sa tot dau in sus.

Susana spunea...

In legatura cu fereastra de comentarii cred k tre sa te adresezi alora de la blogger. Daca vrei sa vezi toate comentariile scrise fain, poti sa dai click pe titlul articolului, si o sa iti apara articolul si toate comentariile aferente scrise frumos.

In legatura cu articolul, cred ca am comentat deja prea mult pe tema asta. Ce e prea mult, strica. Citeste inca o data toate comentariile scrise de mine, si ai sa iti gasesti raspunsurile. Am lucruri mai bune de facut decat sa stau sa comentez toata ziua despre Hi-Q.

Ok, acu sa-ti raspund la intrebari:

1. Despre treaba cu fitzele... nush cata dreptate ai. Cred ca se pot observa foarte bine fitzele unei vedete si din aparitiile sale, si din blogul personal, si dupa modul cum isi prezinta informatiile despre trupa, si multe atele. Mie personal, blogul lui imi reflecta multa ingamfare.
Argumentele le-am spus deja.
Si plus ca nu sunt singura de parerea asta.

2. Am zis k sunt si exceptii. Eu personal nu cunosc oameni maturi care sa asculte hi-q. Si cantitatea muncii depuse nu garanteaza calitatea muzicii. Imi pare rau...

3. Hi-q acustic suna mai bine, dar tot nu ma impresioneaza. Aceeasi Marie, alta palarie:P

Si cu asta am incheiat discutia despre Hi-Q si blogul lui Florin. Nu imi mai face placere sa discut despre asta. Cred ca am adus destule argumente, oricum. Si nu vreau sa fac nici o demonstratie aici. E pur si simplu parerea mea personala, pe care am argumentat-o suficient. Punct!

Unknown spunea...

(Recunosc că sunt îngâmfat. Eram de înainte să fiu persoană publică :-)

Ai dreptate cu gusturile, nu se discută.

Voi continua să mă bucur de muzica mea, de concertele şi succesul (atât cât este el) pe care îl avem. Ce poate fi mai frumos decât să ai succes în meseria pe care o faci?

O să-mi public interviurile cu mine sau cu colegii mei, pentru că cei care intră pe blog-ul "lui Florin de la Hi-Q" vor să ştie informaţii şi opinii ale membrilor Hi-Q. Chiar vor să ştie.

Iar apropo de "să nu te baţi singur cu cărămida în piept", mi se pare o falsă modestie tipic românească, dăunătoare.

Vreau să-ti citez din miliardarul Donald Trump, care spune în primul capitol, prima pagină a cărţii lui aşa:
"Regula nr.1: Dacă nu le vei spune oamenilor despre performanţele tale, probabil că nu vor avea cum să le cunoască".

Desigur, toate acestea sunt relative. Relative la mine. Ai dreptate.

Unknown spunea...

Şi apropo de "Eu personal nu cunosc oameni maturi care să asculte Hi-Q"... Asta a fost foarte bună!! Subiectivismul şi relativitatea la ele acasă!!

Conform statisticilor casei noastre de discuri, peste 40% din cei care cumpără albume originale Hi-Q au între 20 şi 35 de ani. Iar cei cuprinşi între 35 şi 45 de ani au şi ei un procent mare: aprox. 20%!

Desigur, nu aveai de unde să ştii cifrele acestea. Dar nici nu cred că e bine să ne bazăm pe părerea prietenilor noştri când discutăm aspecte cantitative.

Susana spunea...

Ok, merci de informatii. Statistica aia nu stiu cat de mult poate fi luata in considerare, avand in vederea pirateria grosolana din romania. Plus ca adolescentii au o constiinta morala si situatie financiara mult mai redusa decat a adultilor. Probabil ca asa se explica.

In rest, nu stiu... credeam ca am incheiat discutia asta, care dureaza mai mult decat ar avea rost. Eu am zis ce am avut de zis.
Am lucruri mai interesante de facut decat sa vb despre o trupa care nu imi place...