20 noiembrie 2007

Din colectia ciudatenii frantuzesti: Camille

M-am oprit de data asta la o artista care la inceput mi s-a parut foarte ciudata, pentru ca apoi sa ajung sa o indragesc enorm. Camille - o fosta studenta la Stiinte Politice a carui prim album se numeste "Le Sac des Filles", lansat in 2002.

A facut parte din proiectul muzical Nouvelle Vague (caruia probabil ii voi dedica un articol separat candva) cunoscut pentru transformarea unor piese new-wave celebre in stilul bossa nova. In 2005 lanseaza albumul "Le Fil", un album concept axat pe nota Si, nota care porneste de la inceputul primei melodii si continua apoi pe tot parcursul albumului. Toate melodiile albumului sunt construite exclusiv pe vocea lui Camille (care imita uimitor linii de bas, de percutie) fiind acompaniata ocazional de cate un dublu-bas sau de clape.
Datorita vocii sale suave si a viziunii speciale pe care o are asupra muzicii, a intampinat un real succes in Franta, fiind premiata de doua ori pentru albumul "Le Fil".

O demonstratie live a talentului sau puteti descoperi in clipul de mai jos, care e bine sa il urmariti foarte atent pentru a observa modul in care, neacompaniata de nici un instrument, reuseste sa cante o piesa sublima.

Camille - Ta Douleur [Le Fil 2005]

Camille - Paris [Le Sac des Filles 2002]

2 comentarii:

Anonim spunea...

Camille, mon dieu! Elle est magnifique. J'ai plein des souvenirs avec sa musique en soundtrack, c'est presque pavlovien pour moi d'faire un sing-along ;)) Et meme son regard nous convainc, mes amis et moi, d'parler en francais.

Even if our French isn't THAT good. :]

As for Nouvelle Vague, j'en ai une obsession. "Too Drunk to Fuck" (or. Dead Kennedys, du premier disque NV) est toujours en loop quand nous sommes en fete.

Susana spunea...

Oau! Ma bucur ca mai exista oameni care asculta Camille, care se mai uita si pe blogul meu... Io nush franceza asa bine cum stii tu, da nah... Camille est magnifique, je suis d'acord:P

Too drunk to fuck is one of my favs too:D :hug: