10 octombrie 2008

Echo & The Bunnymen

.

Cu cat cunosc mai muzica cu atat imi dau seama cat de habarnista sunt in domeniu... Echo & The Bunnymen, o formatie recomandata de un coleg de faculta, Gabi, un fel de enciclopedie de muzica ambulanta. Pacat ca nu are blog, pentru ca sigur am avea o groaza de invatat de la el... De acum o sa fac o rubrica "gabi recommends" unde o sa postez muzikii de a lu nea Gabi.

[Echo & The Bunnymen - Ocean Rain]


Echo & The Bunnymen, o formatie englezeasca din curentul post-punk ce si-a pus pirostiile prin jurul anului 1978. Primul succes in mainstream l-au avut in 1983, odata cu lansara albumului Porcupine, atingand locul 2 in UK Album Chart. A urmat apoi Ocean Rain in 1984, clasat pe locul 4 in UK, album considerat "the band's masterpiece".

Si asa o duceau ei bine si frumos, scotand album dupa album, cand solistului Ian McCulloch i-a venit ideea de a parasi formatia in 1988. Inlocuit de Noel Burke, formatia n-a mai putut egala succesul anterior. Solistul se razgandeste in 1997, se reunesc, si formatia isi continua drumul parasit cu un deceniu inainte. Astfel, anul acesta urmeaza sa lanseze albumul The Fountain.

Want some?
Echo & The Bunnymen - Ocean Rain [1984]

2 comentarii:

B spunea...

the killing time. unwillingly mine..

Susana spunea...

wow, ador melodia aia:D and that's the best part;)