29 august 2008

Razvan Crivaci face coveruri Placebo?

.

Razvan Crivaci - Meds

Am ramas foarte placut surprinsa sa gasesc un cover Placebo facut tocmai de Razvan Crivaci. Si am fost si mai placut surprinsa cand l-am ascultat. Il stiu de mult pe Crivaci, si nu imi imaginam sa cante "dubiosenii" gen Placebo.

Prima data am auzit de el de pe o caseta de la un prieten cu CASH, trupa de rock in care a activat prin anii '80. Imi ziceam pe atunci : Uite, tipu asta se pricepe... Am fost dezamagita apoi sa il vad in concursuri gen Eurovision, Cerbul de Aur, Mamaia si compania. Desi nu puteam nega potentialul lui, parca incepuse sa intre in categoria artistilor care se agata de penibilitatile si vechiciunile celor de la TVR sa se faca remarcati. Acolo a si ramas...

Dar coverul asta mi se pare chiar bun. Pacat ca lipseste partea cu "and the sex, and the drugs, and the complications..." Era prea frumos:P

Nu i-ar strica o schimbare de stil in spiritul acestei melodii. Daca vine in Timisoara, ma duc la concert cu pancarta scris mare "canta Placebo-Meds".

Last Shadow Puppets & Alison Mosshart - Paris Summer


Acum cateva zile, mai precis pe 26 august, The Last Shadow Puppets cu Alex Turner in frunte (Arctic Monkeys) impreuna cu Alison Mosshart de la The Kills faceau un cover foarte frumos al melodiei Paris Summer, cantata original de Nancy Sinatra & Lee Hazlewood. O alegere foarte inspirata, mai ales ca evenimentul a avut loc in Paris...


28 august 2008

Sonic Youth - I Love You, Golden Blue

.
Daca nu postez melodia asta acum, simt ca o sa pocnesc:P Deci... Sonic Youth cu I Love You, Golden Blue. E melodia care mi-a rasturnat vara cu dosul in tavan:D Nu pot sa ma opresc din ascultat. Somebody stop me pliiiz :((((
Asadar, the gorgeus, hot, mesmerizing Kim Gordon! Aww...

27 august 2008

Some of These Days

.
"Some of these days
You'll miss me honey"

Versuri ce te duc instantaneu cu gandul la un birt intunecat cu o patroana durdulie si usuratica, la un anume oras Bouville, la un disc vechi plin de zgarieturi, si mai ales la un tip roscovan, Antoine, coplesit de singuratate si de existenta. Da... e soundtrack-ul romanului "Greata" de Sartre.

O voce duioasa de negresa si imaginea unui arab compunand o melodie intr-un apartament supraincalzit din New York i-au indreptat lui Antoine atentia catre frumusetea si intangibilitatea lumii imateriale si l-au determinat sa ia o decizie ce probabil ca i-a schimbat viata.

Pe tot parcursul romanului m-am intreabat daca melodia exista cu adevarat, si care ar fi negresa cu voce duioasa care care ar fi cantat-o. Ei... am aflat.

Some of These Days a fost scrisa de Shelton Brooks , in 1910, cantata pentru prima data de Sophie Tucker in 1911.
Alte interpretari celebre: Louis Armstrong, Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Cab Calloway.

Despre care negresa vorbea Sartre nu stiu, dar mie imi suna foarte bine versiunea lui Ella Fitzgerald.

14 august 2008

Mystery Jets

.

E vara si in aer pluteste mult optimism. Si ce poate fi mai misto decat sa te trezesti pe ultimul album Mystery Jets, sa iti faci programul de aerobic, sa mananci un mic dejun hyper-gustos, si apoi sa tragi o raita cu pretinii la strand, topaind pe drum cu castile in urechi...

Mystery Jets, trupa londoneza infiintata prin jurul anului 2005, se invart in jurul indie-rock, pop, post punk revival. Au deja 3 albume, cel mai recent se numindu-se Twenty One [2008] , fiind clasat binisor in topurile din UK. Au si o colaborare cu Laura Marling, Young Love. Baietii se mai mandresc si cu organizarea in 2006 a unui tribute-show destinat lui Syd Barrett, una dintre cele mai puternice influente artistice ale lor.

Si daca va intrebati cum ar fi aratat Robert Smith in anii '80 in tinuta disco, puteti incerca cel mai recent videoclip al lor, 2 Doors Down. What a cute song...

11 august 2008

Placebo si noul tobar

.
Mare veste mare!!! Placebo au din nou tobar... pe Steve. Nu Steve Hewitt de data aceasta, ci Steve Forrest, fost component al trupei Evaline.

Baietii se pregatesc de zor pentru noul album. Au intrat in studio undeva in Torronto, Canada, impreuna cu noua lor achizitie. Producator pentru cel de-al saselea album va fi David Bottrill (cunoscut pentru colaborari cu Tool, Silverchair, dEUS). Din cate am auzit, albumul va avea o tenta rock in spiritul PJ Harvey si My Bloody Valentine.

Pana acum suna nemaipomenit! Sa vedem ce o sa iasa...

Dana Nalbaru - openminded cu caru

.

Cum sunt in vacanta, mai trag cu ochiul si pe la tv, ma uit si la MTV, si... ce sa vad? Noul clip al Danei Nalbaru (ex Hi-Q), "Tu". M-a lasat cu gura cascata. Cred ca e cel mai indraznet clip facut in Romania vreodata. Banuiesc ca are si o tenta de protest impotriva homofobiei, rasismului si a altor tipuri de discriminari culturale, sociale, etc. Superba idee, suberb clip!



In sfarsit incepem sa avem si pe la noi artisti cu mintea deschisa, cu spirit liber. Imi place foarte mult de ea in ultima vreme: imi place ca s-a tuns, imi place ca a renuntat la colaborarea cu casa de discuri, imi place ca nu ii e teama sa fie ea, imi place spiritul independent si plin de initiativa. Muzica ei nu a reusit inca sa ma atinga, dar ramane de vazut cum se va descurca in viitor.

Si ca tot am ajuns la capitolul muzica, ii puteti asculta si descarca noul album de pe parfum.apropo.ro

In concluzie: Bravo, Dana, si la mai multe idei indraznete!
.