18 martie 2009

Placebo si noul single... SUCKS!

.

Aseara a fost premiera la radio al noului single Placebo, Battle For The Sun. Mare dezamagire... Nu imi vine sa cred urechilor ca a fost scrisa de acelasi om ce a scris Teenage Angst, 36 Degrees, Song To Say Goodbye, Special K (si mai pot scrie inca 30). Asta ar trebui sa fie directia optimista si pozitiva pentru noul album? Cat de pozitive sunt "You are a black and heavy weight", "You are a cheap and nasty fake" nu stiu... 

Mi se pare o melodie atat de plina de ura si de incrancenare...  si asa de seaca liric. Cred ca un elev netalentat de liceu ar putut scrie niste versuri mai faine. Cat de creativ, ce metafore extraordinare: "You are getting in the way/ And I have nothing left to say". :|  Singurul vers care m-a mai inmuiat un pic a fost "My killer,  my lover", care mi se pare oricum foarte imprumutat din stilul PJ Harvey.

Si in plus... Molko spunea aseara ca e foarte mandru de melodia asta, si ca ar fi una dintre cele mai tari melodii pe care le-o scris el si Stef. Whaaat? V-ati lovit la cap, baieti? Oke, recunosc, instrumental suna destul de spectaculos, si vocea lui Molko e superba as always, dar in rest... VARZAAA!!! Si cat de repetitiva... "I i i i i i i i i will batte for the sun sun sun sun sun sun... And i i i i i i i i won't stop until i'm done done done done done done". Mai putin ma calca pe nervi Umbrella lui Rhiana.

Ma intreb daca porcaria asta face parte din "strategia de cucerire a Americii", dupa ce anul trecut au cantat cele mai penibile show-uri pe care le-am vazut la Projekt Revolution, impreuna cu My Chemical Romance si Limbin Park si toate penibilitatile de trupe emo. Da, intr-adevar, melodia asta e perfecta atunci.  Americanii o sa ii adore. Si asta dupa ce anul trecut se plimbau la concertele lor ca la festivalul berii pe acolo...

Ce sa mai spun de planul de marketing pentru noul album... Pfoaai! Vand un pachet de 2 DVD-uri si 2 CD-uri (plus versuri scrise de mana, poze, autografe, sosete si alte minunatii pentru fanatici) la 80 euro. Siiii... atentie! In 5 dintre pachetele astea se afla un Golden Pass cu care castigi o zi cu Placebo (adica sa ii vezi la soundcheck,  iei cina cu ei, stai cu ei pe scena la concert). Ce tampenie!! Da ce dracu ii aici, Backstreet Boys? Win a day with Nick Carter, weeee!!!:P Cat de penibil mi se pare. Si ce dracu as discuta la o cina cu ei? Hey, Brian, mai pune-mi si mie niste ciorba... Ce ridicol!! Plus, ca acu daca nu le-or placea fata mea de obsedat, nu poa sa isi bage picioarele, si sa plece, tre sa stea sa zambeasca , sa faca conversatie, ca daca nu iau na-na de la casa de discuri... 

Poi eu ce inteleg din faza asta? Ca nenorocitii profita de obsesiile noastre ca sa isi umple si mai mult portofelele. Ma gandesc ca o fata care a putut scrie pe un forum ca si-ar dona si organe doar ca sa il vada pe maretul print Molko, ar cumpara vreo 100 de pachete de alea, poate o gasi Golden Pass-ul. 

Anii trecuti se plangeau ca cei de la Virgin ii obliga la tot felu de smecherii de marketing, ca de exemplu colectii de single-uri, relansare de album de coveruri si alte magarii. Dar acum? Au plecat de la Virgin, s-au mutat voluntar la PIAS. Si tot dume din astea ne dau? Apoi ori is lacomi ori sunt prosti... una din doua (sau ambele?).

Ufff, ce s-o intamplat cu Placebo? De ce toate lucrurile faine tre sa se duca dracu? Deja ma fortez sa ma gandesc ca Placebo nu mai exista dupa ce o plecat Hewitt. Macar sa raman cu amintiri frumoase de la ei.  Time will tell... 

Ah, si in caz ca sunteti curiosi de "capodopera anului", here it is.

[Placebo - Battle For The Sun]

17 comentarii:

Ioana spunea...

Am avut azi un test care a tinut vreo 4 ore...si ce grup de vocale se plimba prin mintea mea? "ai ai ai ai aiii"....:( trist, da' mi-a ramas in cap.
Ceea ce ii face si mai si este ca trebuiau macar sa duca strategia pana la capat: adica tu, gigel, primesti melodia, o bagi in media player sau itunes: SURPRIZAAAA, nu e editata, nu scrie de pe ce album sau al cui artist apartine. Nici titlul nu e intreg. Si nici artcover (versurile, inteleg, sunt ceva optional). Ma asteptam la ceva mai mult, daca vor sa se vanda in felul asta. Era OBLIGATORIU sa fie ceva mai mult, fiindca chiar daca sunt Placebo, oricat de fan as fi, ar trebui sa-mi faca placere sa ascult, nu? Mi se pare ca e facuta in graba, cat mai repede sa scoata albumul, sa momeasca fanii (care oricum ar inghiti orice).

Susana spunea...

@oana: da, asa am zis si io la prima auditie... hmm, nush ce sa zic. Da dupa mai multe, si dupa ce am mai asc si melodii mai vechi... am zis no way, this sucks big time! Totusi, daca pe acelasi instrumental puneau alte versuri cantate altfel, ar fi putut iesi ceva fenomenal.

Vad ca de cand s-o lasat musiu Molko de chimicale nu mai merge treaba:P

@ioana: :)) oai, si io am patit la fel cu ai ai ai in drum spre faculta si inapoi. Si ma zgariam pe ochi ca mi-am uitat playeru acasa, nu de alta, da sa mai ascult altceva, ca poate mi=ar fi iesit din cap aiaiaiu. :D

Acu, faza cu downloadu, io m=am mirat si ca l-au pus free. Ma asteptam sa mai ceara ceva, doar ce dracu... :P Oricum, nu s-au ocupat ei personal de upload si de astea, deci personalu ala imputit de la PIAS sau de unde dracu trebe impuscat.

Si m=am mirat ca am vazut o groaza de commenturi pozitive la melodie. Bine, pt cei care asculta Tokio Hotel, crek ii super lux. Ma gandesc ca unora le-ar place si cum canta Molko beat imnu pe o lada de gunoi. Mare-i turma de oi!

Si apoi da... mi se pare f neterminata melodia. Nu e editata bine, se repeta de prea multe ori unele parti, i dunno... smt is weird. Abia astept un interviu ca lumea, sa vad si ei ce au de zis...

bristolbeats spunea...

macar piesa e mai buna decat Wrong...

Susana spunea...

crezi? mie imi place wrong, macar are versuri faine si suna catchy... nu e melodia ce mai tare de la depeche, dar merge. Battle sucks big time!

Ms de comm, imi place blogu tau;)

Anonim spunea...

Ahm,chiar nu am nimic impotriva ta dar stai putin si gandeste-te macar ca tu nici nu ai putea compune niste versuri.Piesa este extrem de buna dar pentru unii care o inteleg :)Pun pariu ca nu pricepi nimic de acolo dar ti-ai dat si tu cu parerea ca esti un bun comentator liric.:)Chill out;)

Aveugle spunea...

Canta foarte bine Molko dar faza e ca multi asculta Placebo doar pentru ca e formatie rock si nu pentru versurile lor.Daca nu-ti place tie nu inseamna ca Placebo sucks sau "Battle for the sun" sucks.Toata lumea e buna la pareri proaste;)

Anonim spunea...

Si Brian va ramane intotdeauna original prin muzica lui si felul lui de-a fi:)Bravo lui ca e mandru de muzica lui.Asta este ,oameni si oameni:)
bafta;)

Susana spunea...

hey hey hey, stai putin!! nu stiu cine se avanta la datul cu parerea... Ma cunosti cumva personal incat sa spui ca nu sunt in stare sa scriu un vers, sau sa stii cat de mult cunosc eu din istoria si lirica Placebo?? Pardon.

Sunt fana placebo de mai multi ani decat ai tu, scumpete mica... Deci nu cred ca e cazul sa mai dezbatem subiectul, nu?

Si ceea ce scriu pe blog, da e doar parearea mea personala (aprobata de 80% din fanii placebo pe care ii cunosc). Poate e doar parerea ta ca e buna piesa si ca eu sunt o fraiera ce scriu aiurea, ce spui de asta? Grow up!!

Anonim spunea...

Pai daca zici ca esti fana Placebo...faci de ras numele formatiei..un fan Placebo nu ar zice asa ceva despre Placebo;)
Si faza cu "scumpete mica" deja e depasita..Bafta ta ca ai tu varsta pe care o ai si eu nu dar asta nu te face superioara.:)

Anonim spunea...

Si stii ce intr-un fel ma mira cel mai tare?Faptul ca in celelalte postari ai scris numai lucruri bune despre Placebo si tac pac dintr-o data,cum a aparut ceva neasteptat,Placebo nu mai e bun de nimic.

Susana spunea...

Ok, i was just being mean...:D

Si faptul ca sunt fana Placebo de atata vreme, si am crezut atat de mult in ei, imi da tot dreptul sa fiu atat de nemultumita acum. M-au dezamagit foarte mult, incepand din 2007, si nu credeam vreodata ca Placebo, da, trupa noastra mult iubita, ar putea ajunge in asa hal.

Cel mai mult m-a enervat faza cu mega-package-ul ala, care mi se pare o hotomaneala pe fatza. Adica dupa ce Molko zicea ca nu ii intereseaza partea materiala si de astea, primul lucru dupa ce au scapat de Virgin e sa isi vanda rahatu online. Handwritten lyrics? Mi se pare bataie de joc... Banuiesc ca o stat Brian acu sa fi scris versurile alea frumos, pe curat, ca sa le vanda la fraieri. E ca si cand isi scotea Madonna chilotii la licitatie.

Si daca ma gandesc ca The Clash au fentat casa de discuri, si au scos triplu album la pret de unul singur. Si altii nu mai stiu ce sa mai vanda sa faca bani de pe spinarea fraierilor... Sad.

Imi aduc aminte de Placebo la inceput, faceau muzica pura si din tot sufletul. Tot ce mi-a pacut la Placebo atatia ani a disparut subit.

Si a fi fan nu inseamna sa inghiti orbeste tot ce iti pun ei pe tava. Mai ai si tu un filtru, care se cheama minte, si care evolueaza de-a lungul timpului... O sa vezi si tu peste cativa ani ca o sa vezi altfel lucrurile.

Btw, nu stiu cat de folositor poate fi sa scrii commenturi asa de ofensive.

Anonim spunea...

Iti jur eu ca nu am nicio intentie sa postez vreun comment care sa te jigneasca dar ai citit macar interviul cu brian molko din 7.04 sau asa ceva in care a fost in Paris si a explicat de ce Placebo a avut pauza asta lunga?Si nu e vorba aici de melodie sau asa dar mi se pare cel mai aiurea lucru sa zici asa.Nu le inghit orice si nu salivez dupa ei in asa hal incat sa-mi placa absolut orice ,dar ma pastrez intr-o anumita limita.Scuza-ma te rog frumos daca te-am jignit nu am avut intentia asta dar nu stii cum m-am simtit eu cand am vazut aceasta postare...Placebo will never die.:)Au si o anumita varsta Brian e tatic ,e alta perioada pentru el..dar muzica lor e la fel de pura..daca melodia "Battle for the sun" e mai asa din perspectiva ta nu inseamna ca si celelalte melodii vor fi mai aiurea..Am citit tracklist-ingul si explicatia fiecarei melodii si toate se pare ca vor semana cu cele ale albumului MEDS si MEDS a fost un album foarte foarte bun;))
Chiar nu am nimic cu tine..dar m-am simtit aiurea..Desi nu am o varsta asa mare...Placebo pentru mine inseamna foarte mult..

Anonim spunea...

Si eu sunt sigura 100% ca Placebo si-au pastrat tipul muzical la fel de original..Eu sunt sigura ca zici asta numai de situatia melodiei..Si poate ca ai dreptate ca peste cativa ani o sa vad altcumva situatia..Dar gandeste-te ca poate nu ei au avut intentia sa faca chestia asta cu reclama,eu tin sa cred si sunt sigura ca PLacebo isi vor pastra renumele pana la bun sfarsit.A fost un fel de soc pentru mine cand a plecat Steve si eu m-am simtit la fel ca parca Placebo nu o sa mai fie la fel..dar totusi Placebo nu o sa dezamageasca niciodata;))Scuza-ma din nou:P

Susana spunea...

Hai sa fim seriosi, daca nu aveai nici o intentie sa ma jignesti nu scriai ce ai scris mai sus: "tu nici nu ai putea compune niste versuri", "Pun pariu ca nu pricepi nimic de acolo", "faci de ras numele formatiei", sa mai continui??

In fine, n-o sa-ti port pica acu, da totusi... Nu imi cade prea bine sa citesc asa ceva.

Am citit si interviul din 7 apr, si tracklistingul explicat de pe blogul ala, etc, etc. Nu prea ma mai conving Placebo. Stiu ca Molko stie sa vorbeasca frumos si sa puna situatiile in favoarea lui, dar nu mai tine. Nu mai simt la ei ardoarea aia de a face muzica si de a darama frontiere, de "kick some ass", ci mai mult o obsesie pentru faima si succes. Si se simte si in muzica... Battle suna catastrofal, din punctul meu de vedere. Despre celalalte melodii nu pot sa spun nimic, dar nu am vazut reactii pozitive pe blogul respectiv.

Si pentru mine, Placebo inseamna si au insemnat foarte mult. Si sper asta sa fie doar o pasa proasta prin care trece orice trupa. Daca nu... 15 ani au cantat fenomenal, si sper sa ii tin asa minte.

Anonim spunea...

heeey....ce e cu cearta asta?sincer nici mie nu mi-a placut battle for the sun..dar restul melodiilor de pe album sunt ok.......imi place for what it's worth ...eu sunt fan de vreo 4 ani.....deci le-am ascultat si discografia iar in comparatie cu celelalte album suna destul de ok:)..placebo rocks ;)

Susana spunea...

:)) cu cearta asta o fost ca nu prea imi place sa fiu calcata pe bataturi:P Ne-am impacat afterwards, anyway, don't worry.

Apoi, noh, cu albumu nush ce sa zic... suna dezastruos, din puctu meu de vedere, in afara de 2 melodii: devil in the details si for what it's worth. Live mai creste nr de melodii care imi plac. Dar fata de primele 4 albume... foarte slab.

Acu imi mai trecu supararea, ca au facut show fain la buc :D

Anonim spunea...

da din cate am vazut a fost mult mai misto decat primul lor concert...si ai dreptate albumele precedente aveau un alt sound.alte versuri....dar nu-mi displace nici cel nou...speram sa mai vina placebo in romania :)