24 aprilie 2009

Depeche Mode - Sounds of The Universe

.

Dupa cum spuneam, am primit tema de la Synchron Bitwave sa fac un review la noul album Depeche Mode, Sounds of the Universe. De ascultat am fost nevoita sa il ascult in tren datorita unui specimen de roacherus arogantus mandru ascultator de Guns'N Roses si Iris cu volumul la maxim.

Albumul suna foarte Depeche Mode, fara schimbari majore de stil. Mi-a lasat senzatia de amorteala si tensiune de la un capat la altul. Nu e dezastruos, dar ii lipseste boom-ul de energie.  Putin cam slow, cam rigid... Dar foarte experimental ca sound. Bucatelele acelea mici, sclipitoare si colorate de sunet.... ca o pulverizare timida de stele. Incep sa inteleg acum coperta albumului, chiar si titlul. Mi-ar placea mult o varianta instrumentala.

01. In Chains - Promitator inceput, amortit, somnoros putin, tocmai bun de intrat in atmosfera. Dincolo de geam se vad umbre de stalpi de tensiune desenate pe o lumina galbena stridenta ce se difuzeaza spre zenit. Foarte groovy... Cute.

02. Hole To Feed - Tzac pac, mi-a stricat tot cheful. Incepe cu niste beat-uri interesante, futuristice, sci-fi, dar se strica tot cand apare vocea lui Gahan, care parca nu merge deloc peste. De multe ori mi se pare ca Dave are un singur mod de a canta care il aplica peste tot si in orice situatie. Ca si acum de altfel. Refrenul suna mai bine putin.

03. Wrong - si cand ma gandeam ca prima data cand am ascultat piesa asta am zis ca e slabutza... Eu una dintre cele mai bune de pe album, serios. Imi aduce mult aminte de perioada lor mai intunecata, iar versurile parca te fac sa te simti la limita inferioara a cretinitatii umane. Imi place.

04. Fragile Tension - la fel ca piesa 2. Mai bine lasau in piesa doar instrumentalul. Ar fi sunat divin, pentru ca trebuie sa recunosc, instrumentalul albumului e genial. Versurile sunt niste dulcegarii cliseistice specifice Depeche Mode... Neeeext!!

05. Little Soul - Lalaieli specifice... dar acu mai canta si Gore. Imi plac ultimele 30 secunde in schimb:P

06. In Sympathy - suna foarte asemanator cu piesa 2. Ma lasi nene cu lalaielile astea? Imediat adorm...

07. Peace - Serios ca adorm. Parca e un cantec baptist. Aleluia... "remember to forget", e rasuflata deja, really...

08. Come Back - acelasi ritm, jeeez, cred ca mai putin ma plictisesc Pink Floyd. Nici nu mai pot fi atenta la versuri, desi cred ca sunt interesante. Next!

09. Spacewalker - dumniezooo, ce dracu faceti? idem...

10. Perfect - Incepe putina inviorare... putin monoton, nimic sa ma dea pe spate.

11. Miles Away - Hopa... incepe sa sune bine iar. O tensiune mai ritmata, foarte intunecata, foarte groovy, imi mai aduce aminte de spiritul Depeche Mode. Ma regasesc mult in ea. Un viitor single probabil... si o viitoare obsesie pt mine.

12. Jezebel - Intotdeauna mi-a placut numele asta. Daca o sa am vreodata o pisica, asa o sa o ii pun numele.:P Melodia e boring, dulcegarii specifice again. De data asta canta Gore singur.

13. Corrupt - Smecherii astia au lasat melodia cea mai faina la sfarsit. Foarte riscant, pt ca dupa  primele 7 melodii era sa il las deoparte. Suna fenomenal. Spun cu mana pe inima ca e melodia mea preferata de pe album. Riff-urile din refren sunt pur si simplu electrizante. Am ascultat-o de 5 ori la rand. Wow!!

Cam asta a fost review-ul meu, asa mai neprofesionist. Au cateva melodii dragutze, si in rest umplutura... Cam slabut albumul, ma asteptam la ceva mai bun din partea lor. Se pare ca 2009 nu e un an prea bun nici pentru depeshari... :(

2 comentarii:

Anonim spunea...

Parerea mea e alta,cert este ca e un album bun,dar cert e ca e mai bun decat playing the angel care e un album neinspirat

Susana spunea...

playing the angel neinspirat?? ma intreb ce te face sa spui asta. mie mi s-a parut f bun.