5 octombrie 2010

The Black Angels


Tocmai am descoperit trupa asta, si mi se pare pur si simplu geniala. Am ascultat deja cele 2 albume pe care le am de mai multe ori si de fiecare data raman proasta la cat de complex si coerent suna. Sunt o combinatie dark de psychedelia, Velvet Underground era blues & noise impressed rock'n'roll, au ceva si din era post-punk, inceput de shoegaze a la Spacemen 3, un vocal cu timbru de bass a carui mod de a "atarna cuvintele pe muzica" imi aduce puternic aminte de Jim Morrison.

Trupa e din Texas, USA, si au inceput cantatul prin 2004. Numele trupei e inspirat din melodia The Black Angel's Death Song de la Velvet Underground, iar logo-ul lor are incorporat portretul lui Nico din VU. Asta poate sa faca cat se poate de clar de unde se trag... :))

Au 3 albume pana in prezent: Passover(2006), Directions To See A Ghost(2008) si Phosphene Dream(2010), pe care inca nu l-am ascultat. Au mai colaborat la melodia Natural Selection de pe albumul UNKLE lansat anul acesta, care mi se pare foarte slab, btw...

Dati-le o sansa, si luati de ascultati: Passover, Directions To See A Ghost.



The Black Angels - You on the Run


2 comentarii:

miclowan spunea...

am așteptat cu nerțăbdare să te întorci! cu tot cu muzică! Bine ai revenit!

Susana spunea...

hey, salut!! ma bucur ca inca mai am fani la cat de "des" scriu. Am fost asta vara in vacanta, n-am avut net, etc, but now i'm back! Haha! U ce mai faci? Ti-au placut Black Angels?