13 aprilie 2008

R.E.M - Accelerate (2008)

Zilele astea, in mod curios am dat prin playlist peste REM. Si mi-am adus aminte ca nu i-am mai ascultat de ceva ani buni, cred ca mai mult de 5. Mi s-a facut dor de ei... Si mi-am adus aminte ca am citit pe blogul lui Clover ca anul asta planuiesc sa scoata un nou album. Si au scos...
TADAAAM!!
.

Albumul cel nou se numeste Accelerate, a fost lansat pe 31 martie, si ar vrea sa fie un pas inainte fata de anteriorul album, Around the Sun(2004), de care membrii trupei nu au fost deloc multumiti. De incercat, au incercat, dar de reusit... nu prea. Albumul tot nu se ridica la nivelul legendarelor din '80 - '90. Ascultabil totusi (pentru fani). Mult mai suparati fata de cum ii stiam. Chitari saturate din plin. Mi-a lasat impresia unui galop in forta spre final. Melodii rapide, scurte, in mare parte neremarcabile. In total, tot albumul dureaza 34 de minute. Nu degeaba se numeste Accelerate... Supernatural, Superserious e deja single. L-am auzit pe la radio. Suna cam comercial, tot suparat, galopat.
Melodii care mi-au sarit un pic in urechi totusi: Mr Richards, Hollow Man. Raman totusi cu speranta ca odata vor scoate ceva egalabil cu Automatic for People(1992) sau Out of Time (1991).

Eu una prefer sound-ul lor mai vechi, mai linistit, mai nostalgic, mai acustic. Nu imi place cum le sta suparati. Sa ne delectam asadar cu o melodie mai veche: It's the End of the World As We Know It (de pe "Document" - 1987).

4 comentarii:

Clover Shaped Screwdriver spunea...

Ma crezi ca eu nu l-am ascultat inca?
Tot ce stiu pana acum se rezuma Supernatural Superserious, dar sper sa-mi gasesc timp si pentru el. :D

Susana spunea...

hihi. n-o sa-ti ia prea mult sa il asculti.:P Sa mi zici si mie cum ti s-o parut :D

Catalin C. Vasii spunea...

Vin pe Insula

click - zoom - bytes spunea...

as prefera sa nu publici asta.
imi place cum scrii.
am si eu un blog muzical.
clickzoombytes.wordpress.com
sunt din cluj.
caut colaborator la timisoara pasionat de muzica pentru infos periodice din capitala banatului.
eventual, ne putem sprijini reciproc cu linkuri...
astept raspuns prin comentariu la un articol din CZB. multumesc. multa bafta.