24 octombrie 2008

8 femmes


Caut. Caut de mult. Caut un film sa ma scoata din amorteala. Aspteptam transformarea intr-o placa rece si lucioasa de marmura. Si apoi am vazut 8 femmes... Exceptional! Cinema-ul francez nu da gres nici de data asta. Si nici François Ozon.

Un scenariu genial? N-as spune. Am invatat deja ca nu asta e elementul definitoriu al unui film bun. Dar ce atmosfera, ce personaje, ce decoruri, ce femei... Si unde sunt femei laolalta, apare si invidia, tradarea, rautatea, dar si pasiunea. Pasiunea pentru alte femei, pasiunea pentru barbatul alteia, pasiunea pentru bani, pentru rang, si alte tipuri de pasiuni. Si unde exista atata pasiune, exista si multa suferinta.

O femeie fatala are trupul facut pentru placere, mintea pentru pacat si sufletul... pentru suferinta. Sau "Il n'y a pas d'amour heureux...", dupa cum canta Danielle Darrieux in final.

O singura curiozitate: Care a fost favorita voastra?

IMDB: tt0283832
Director: François Ozon
Cast: Fanny Ardant, Isabelle Huppert, Danielle Darrieux, Catherine Denevue, Emmanuelle Béart

6 comentarii:

Anonim spunea...

l-am downloadat si eu, pentru ca m-ai facut curioasa ;)) si imi plac foarte mult filmele frantuzesti, iar limba franceza este superba...

dupa ce il vad o sa'mi spun parerea, promit...

Susana spunea...

si eu ador cultura franceza. totul e asa de... sofisticat, rafinat, ambiguu, incitant. sunt tare curioasa cum o sa ti se pare filmu... :D

Anonim spunea...

am vazut filmul, in sfarsit! :D [astazi]

si, cum am promis, am venit sa'mi spun parerea...

mi-a placut. foarte mult. mi-a zis o prietena ca a vazut trailerul, pt ca am vazut filmul impreuna, si mi'a zis ca este cu o crima. asa ca m-a atras de la inceput, pt ca sunt pasionata de cartile si filmele politiste.

dar si mai mult mi-a placut cum aratau doamnele, cum erau imbracate... vremurile acelea de mult apuse imi plac tare mult. mi-a placut, de asemenea, felul in care a fost filmat...

cel mai mult mi-a placut slujnica blonda. Nu stiu exact de ce. imi place in primul rand actrita, am mai vazut-o intr-un film si mi s-a parut ft frumoasa. Si mi-a placut faptul ca ma identificam in personajul respectiv. Nu prin faptul ca se culca cu stapanul casei :)) ci fiindca era cinica si nepasatoare... dar mi-au placut absolut toate. Spre uimirea mea, nu am 'urat-o' pe niciuna. Babuta m-a enervat pe alocuri, dar nu am urat'o. E de bine, crede-ma ;))

Ia uite cat am scris! :O Cand ma apuc sa tin pledoarii despre ce imi place, ma opresc cu greu...

atat pt moment. revin daca ma mai 'buseste' vreo idee...

:*

Susana spunea...

oau, merci f mult pt comentariu...

Ma bucur ca l-ai vazut si ca ti-a placut:D Si pe mine m-a impresionat f mult cand l=am vazut. Acum... incerc din rasputeri sa imi dau la o parte depunerile de calculatoristice din memorie ce s-au pus peste amintirile din film.:D

Asa... se face lumina:P Imi aduc aminte ca mi=a placut f mult tipa roscata cu ochelari. Avea un aer mistic, intrigant, nu stiu cum sa spun. Parca era o comoara prafuita ce se cerea descoperita.

Nah, happy new year & stuff, si ms ca mai treci pe aici. :*

Anonim spunea...

2 filme care m-au scos pe mine din amorteala recent: gegen die wand si Sophie Scholl - Die letzten Tage. Amandoua o sa te zgaltaie, iti garantez :)

Susana spunea...

Oau, merci mult de recomandari. O sa ma uit la ele cat mai curand, da dupa ce termin cu sesiunea.

Thx again:D